Δήμος Αμοργού: Ένταξη στο Δίκτυο Μπλε Δήμων

Newsroom
24/01/2023 11:37
 
 
 

Την ένταξη του Δήμου Αμοργού στο Δίκτυο Μπλε Δήμων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε για το 2023.

Η Αμοργός είναι το 9ο νησί των Κυκλάδων που εντάσσεται στο εθνικό δίκτυο, το οποίο πλέον αριθμεί συνολικά 19 μέλη. Η συμμετοχή της στο Δίκτυο Μπλε Δήμων αναμένεται να διασφαλίσει την πρόσβαση σε οριζόντιες δράσεις του δικτύου, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την παροχή κατευθύνσεων σε κεντρικό επίπεδο, καθώς και τη συμμετοχή σε οριζόντιες ή επιμέρους χρηματοδοτικές προτάσεις του δικτύου.

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η απόφαση αυτή έρχεται σε μία στιγμή όπου βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες για την απόκτηση νομικής οντότητας του δικτύου” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού, ο οποίος έκανε γνωστό πως έχουν ήδη σχεδιασθεί δράσεις για το 2023 για το νησί, στη βάση των αναγκών που έχουν διατυπωθεί ήδη από την τοπική κοινωνία.

“Οι προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος συνεχίζονται και ενισχύονται πλέον τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε θεσμικό επίπεδο” συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν θετικά και για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της διαβούλευσης που αναπτύχθηκε κατά τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Aegean Rebreath και του Δήμου Αμοργού, αλλά και των, μέχρι σήμερα, προσπαθειών που έχουν γίνει στο νησί μέχρι. Η συνεργασία στοχεύει στο σχεδιασμό ολιστικών δράσεων σε συνεργασία με τους αλιείς και την τοπική κοινωνία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Δράσεις καθαρισμού, εγκατάσταση σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες είναι μερικές μόνο πτυχές που θα αναπτυχθούν μέσω της συνεργασίας που πρόκειται να αναπτυχθεί. Επισημαίνεται ότι σημαντική συμβολή σε αυτές τις προσπάθειες θα έχει και η Attica Group.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*