Η Αμοργός προσευχήθηκε για τους πεσόντες στην Κίναρο

Newsroom
14/02/2023 15:32
 
 
 

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τελέσθηκε στην «Πλατεία Ηρώων Κινάρου» στον Όρμο Αιγιάλης Αμοργού επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, για τους ήρωες πεσόντες στην Κίναρο, τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Παρόντες στο τρισάγιο που τελέστηκε από τον π. Κωνσταντίνο Νομικό και τον π. Αντώνιο Δεσποτίδη, ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Αμοργού Κωνσταντίνος Γρίσπος, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού.

Ο κ. Καραΐσκος δήλωσε: «Τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 ο Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου μπήκαν στον πάνθεο των ηρώων. Έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στην ακριτική Αμοργιανή γη, νήσο Κίναρο. Είναι Αθάνατοι στην καρδιές και στη μνήμη μας. Προσευχόμαστε καθημερινά για την μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, Τους άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου, της ελευθερίας και ανεξαρτησίας μας».

(Πηγή: dimos.amorgos.gr)

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*