Ολοκλήρωση του προγράμματος στειρώσεων γατών στον Δήμο Αμοργού

Newsroom
15/03/2023 12:23
 
 
 

 

Διήμερο πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες πραγματοποίησαν στις 4 και 5 Μαρτίου ο Δήμος Αμοργού, σε συνεργασία με την Animal Zone International και την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ).

Συνολικά στειρώθηκαν 69 αδέσποτες γάτες (42 θηλυκές και 27 αρσενικές) από τα περισσότερα χωριά της Αμοργού, ενώ έγινε και μία χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκινώματος από το αυτί μίας γάτας. Όλα τα ζώα έλαβαν αντιπαρασιτική θεραπεία και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά (microchip).

Σε δελτίο Τύπου, ο Δήμος Αμοργού αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τη στείρωση, τόσο για τα ίδια τα ζώα και την ποιότητα ζωής τους, όσο και για το νησί: «Τα προγράμματα στειρώσεων είναι σημαντικά τόσο για τις γάτες, όσο και για τους κατοίκους του νησιού. Χωρίς αυτή την προσπάθεια, ο πληθυσμός των γατών θα εκραγεί σε μη βιώσιμα επίπεδα. Οι γάτες φτάνουν σε ηλικία αναπαραγωγής πολύ γρήγορα, μόλις στους 6 μήνες και μπορούν να έχουν δύο ή τρεις γέννες το χρόνο. Όταν υπάρχει έκρηξη στον πληθυσμό των γατών, είναι δύσκολο να τις ταΐσουμε και να τις φροντίσουμε όλες και σύντομα γίνονται παρασιτικές και άρρωστες, υποφέροντας από υποσιτισμό και κοινές λοιμώξεις αυξάνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια στην κοινότητα. Όταν ο πληθυσμός των γατών είναι υπό έλεγχο, μπορούμε να τους παρέχουμε κατάλληλη τροφή και θεραπείες για τα παράσιτα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η γενική τους υγεία, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να θεωρηθούν ενοχλητικό παράσιτο. Η ταλαιπωρία μειώνεται και η αρμονία επιτυγχάνεται».

Επίσης, ο Δήμος Αμοργού ευχαρίστησε:

-Τους εθελοντές κτηνίατρους που συμμετείχαν στη δράση και συγκεκριμένα: τον Δημήτριο Παπατριανταφύλλου (αρχηγό της αποστολής), τον Νίκο Κακατσίδη (που ήρθε από την Αγγλία για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του), την Ιόβη Κοτζατίσογλου και την Έλενα Γεροσταθοπούλου, για την προσφορά τους.

-Τη ναυτιλιακή εταιρεία BLUE STAR FERRIES που βρίσκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες του νησιού και προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση στους κτηνίατρους.

-Την πανσιόν ΓΑΛΗΝΗ που προσέφερε δωρεάν διαμονή.

-Το εστιατόριο ΜΟΥΡΑΓΙΟ που προσέφερε δωρεάν δείπνο και τα δύο βράδια.

-Τα ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΠΟΘΗΤΗΣ και το ΤΕΛΕΙΟΝ που προσέφεραν τα πρωϊνά.

-Το ΕΛΙΧΡΥΣΟΝ και το ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΓΕΥΣΕΩΝ που προσέφεραν τα μεσημεριανά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε και στους καταπληκτικούς εθελοντές Χαρίκλεια, Γιώργο, Αγγελική, Άννα, Μελίνα, Λαμιά, Αλεξάνδρα, Βέντουλα, Ευαγγελία, Ασημάκη, Γεωργία, Μιχάλη και Μανώλη που μάζεψαν και απελευθέρωσαν τις γάτες και βοήθησαν στην κλινική, και φυσικά όλους τους κατοίκους του νησιού που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.