Για 6η φορά στην Αμοργό οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Newsroom
19/04/2023 19:46
 
 
 

 

Στην Αμοργό βρέθηκε για 6η φορά το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «Αναγέννηση και Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από τις 7 έως τις 10 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Αμοργού 350 κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα  να εξεταστούν δωρεάν από ορθοπαιδικό, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, πνευμονολόγο, νευρολόγο, γενικός χειρουργό, ουρολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο, γενικό ιατρό – διαβητολόγο, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο και διαιτολόγο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 349 παρακλινικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί για την ευγενική χορηγία στην επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων το “Aigialis Hotel & Spa” για την μεταφορά των ιατρών από το λιμάνι Αιγιάλης στα Κατάπολα, το ζαχαροπλαστείο Τρατάρισμα για χορηγία γλυκισμάτων και τις επιχειρήσεις “Rent & Go”, “Diasino Car Rental”, “Evdokia cars” για τη χορηγία αυτοκινήτων για την μετακίνηση των ιατρών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Ευχαριστούμε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την Αναγέννηση και Πρόοδος για την συνεχή παρουσία και προσφορά τους στο νησί μας. Η αξία του προγράμματος είναι ανεκτίμητη για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που αφορά τόσο την σωματική, όσο και την ψυχική υγεία, με την παρουσία έμπειρων ιατρών τόσων ειδικοτήτων».

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*