Εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης της Αμοργού

diktyo ydreysis
Newsroom
25/05/2023 17:48
 
 
 

 

Την έγκριση της προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακών υδρομετρητών στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης (προϋπολογισμού1.806.050€) ανακοίνωσε ο Δήμος Αμοργού, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών

Η εν λόγω πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο υπαγωγής του Δήμου Αμοργού στον ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τίτλο «α. Υποδομές παροχής νερού, β. Τηλεμετρία – Έργα τηλεχειρισμού για τον εντοπισμό διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης, γ. Προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού, δ. Μονάδες αφαλάτωσης».

Προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση ασυρμάτων επικοινωνιακών διατάξεων με 2.300 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν Ψηφιακούς Υδρομετρητές Ασύρματης Μετάδοσης Κατανάλωσης και κατάλληλου λογισμικού που θα εγκατασταθεί στο Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου του Δήμου.

Οι εν λόγω διατάξεις θα επιτρέπουν τη διαρκή εξ αποστάσεως παρακολούθηση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αμοργού, με τη συλλογή και αποθήκευση των σχετικών δεδομένων των στοιχείων του συστήματος ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως Δήμος εντάχθηκε σε χρηματοδότηση. Με την εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομέτρων και σε συνδυασμό με το έργο της τηλεμετρίας που δημοπρατούμε σε λίγες μέρες, τα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Αιγιάλη και Αρκεσίνη που ολοκληρώσαμε πρόσφατα, αλλά και την αναβάθμιση του δικτύου των Καταπόλων που σχεδιάσαμε και θα υποβάλλουμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσα στο καλοκαίρι, η Αμοργός αποκτά ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης με ψηφιακό σύστημα ελέγχου και εποπτείας.

Το σύστημα αυτό θα έχει την δυνατότητα άμεσου εντοπισμού διαρροών και δυσλειτουργιών, ελέγχου της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, παροχής περισσότερο αξιόπιστων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας και αναβαθμίζονται ποιοτικά και ψηφιακά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τους συνεργάτες του καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Με γνώση, εργατικότητα και κατάλληλη προετοιμασία συνεχίζουμε όλοι μαζί για την Αμοργό μας».

(Visited 45 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.