Στην Αμοργό οι μαθητές του ΕΠΑΛ ενημερώνουν για τον καιρό

Newsroom
02/06/2023 18:07
 
 
 

 

Σε λειτουργία τέθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός στη Χώρα Αμοργού. Πρόκειται για το δεύτερο σταθμό στο νησί μετά από εκείνον την Αιγιάλης.

Ο μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου του τμήματος Γεωπονίας του ΕΠΑΛ και ήδη συλλέγει μετεωρολογικά δεδομένα. Η συλλογή των μετρήσεων αυτών μετά από ένα διάστημα θα βοηθήσει στην ακριβέστερη πρόβλεψη του καιρού της Αμοργού και ιδιαίτερα της Χώρας.

Τις μετρήσεις αυτές μπορεί ο καθένας να βλέπει τις βλέπει σε πραγματικό χρόνο από το κινητό του ή τον υπολογιστή του στο διαδίκτυο μέσω της σελίδας του Meteo.gr ή απευθείας στον σύνδεσμο: https://penteli.meteo.gr/stations/amorgos-chora

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, « Οι μαθητές της Αμοργού καινοτομούν και πρωτοπορούν. Ως Δήμος με χαρά στηρίξαμε την προσπάθεια τους για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού, ο οποίος βοηθάει και τη σχολική τους έρευνα αλλά οι υπηρεσίες μας θα αξιοποιήσουν τα δεδομένα και τις μετρήσεις . Συγχαρητήρια στους μαθητές και τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου κ. Σωτήρη Τσιρπανλή. Ευχαριστίες οφείλονται στον κ. Κοκολογιάννη, ιδιοκτήτη της εταιρείας, Παντοπωλεία Captain Αμοργού, για την ευγενική χορηγία του για την αγορά και εγκατάσταση του σταθμού »

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*