Αμοργός: Εκδήλωση για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Newsroom
17/06/2023 12:51
 
 
 

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στις αξίες της αιμοδοσίας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων Αμοργού, την Τρίτη 13 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στα Κατάπολα Αμοργού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λευτέρης Πολυκρέτης, αμοργιανός συγγραφέας και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός » του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Αίμα το Ζωοποιόν, το Δυσεύρετον, το Φάρμακο το Αναντικατάστατον» ενώ η εκπαιδευτικός Φαίη Αναστασοπούλου διάβασε ποιήματα του κ. Πολυκρέτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο πατέρας Παρασκευάς Νομικός και ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού και οι πατέρες Παρασκευάς Δεσποτίδης και Αντώνιος Δεσποτίδης τίμησαν τους Αμοργιανούς Συλλόγους, εντός και εκτός Αμοργού, που συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και δυο σημαντικές αμοργιανές προσωπικότητες για την προσφορά τους στην Αμοργό μας, τον Ευάγγελο Μενδρινό και τον Λευτέρη Πολυκρέτη.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης, ευθύνης, αλληλεγγύης, αλτρουσιμού και προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μόλις δέκα λεπτά από τη ζωή μας φτάνουν για να σώσουν μια ολόκληρη ζωή. Στην Αμοργό, οι Σύλλογοι μας, μας γεμίζουν ελπίδα μέσα από την τακτική οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών που υποστηρίζονται από δεκάδες πατριώτες μας που προσφέρουν στον συνάνθρωπο το μεγαλείο της ζωής. Είναι ξεχωριστή η τιμή και η συγκίνηση σήμερα που απονείμουμε το ελάχιστο της ευγνωμοσύνης μας προς τους Αμοργιανούς Συλλόγους για την προσφορά τους στον συνάθρωπο. Και σε δυο ξεχωριστές προσωπικότητες τον Ευάγγελο Μενδρινό και τον Ελευθέριο Πολυκρέτη που μέσα από τον τρόπο ζωής τους μας διδάσκουν ανθρωπιά και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Η ζωή είναι καλύτερη όταν την μοιράζεσαι.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*