Δήμαρχος Αμοργού στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Το αυξημένο κόστος της ακτοπλοΐας θίγει το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού

Newsroom
12/07/2023 00:05
 
 
 

 

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος.

Στην συνεδρίαση έδωσαν τον παρών, εκτός από τους Δημάρχους των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και η Ειδική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Μαριάννα Νικολαϊδου.

Ο Δήμαρχος Αμοργού στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε μία κοσμογονία επενδύσεων που έχει συντελεστεί στο Νότιο Αιγαίο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, με την αγαστή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και με την προσπάθεια όλων των αυτοδιοικητικών.
« Όμως το αυξημένο κόστος της ακτοπλοΐας θίγει το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού των νησιών μας. Δημιουργεί μείζον θέμα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στον ανταγωνισμό με άλλους προορισμούς. Η τοπική οικονομία δεν ευνοείται από την επισκεψιμότητα, γιατί τα χρήματα πηγαίνουν αλλού», τόνισε ο κ. Καραΐσκος, καταλήγοντας πως «έχουμε καταθέσει και στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ δέσμη μέτρων για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα για τα νησιά μας.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*