Αμοργός: Τοποθέτηση ταΐστρων για τη σίτιση αδέσποτων γατών

Newsroom
20/10/2023 17:07
 
 
 

 

Ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων γατών τοποθέτησαν πιλοτικά και σε επιλεγμένα σημεία ο Δήμος Αμοργού, σε συνεργασία με την Animal Zone International.

Πιο συγκεκριμένα, οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου υπάρχουν και σιτίζονται ήδη, από εθελοντές, αποικίες αδέσποτων γατών. Σκοπός της τοποθέτησης τους είναι αφενός η ύπαρξη συνεχώς διαθέσιμης τροφής για τις αδέσποτες γάτες των περιοχών αυτών κι αφετέρου η διατήρηση της καθαριότητας, αφού η τροφή δεν θα τοποθετείται στο έδαφος αλλά στην ταΐστρα.

Έτσι, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί το φαινόμενο των υποσιτισμένων, καχεκτικών και επομένως, περισσότερο ευάλωτων σε ασθένειες ζώων, αλλά και η ανάγκη των αδέσποτων γατών για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), που με τη σειρά της δημιουργεί άλλα προβλήματα. Τέλος, με την εντατική στείρωση των αδέσποτων γατών που σιτίζονται στους συγκεκριμένους χώρους, επιδιώκεται να μην αυξηθεί παραπέρα ο αριθμός τους.

Η κατασκευή των ταϊστρών έγινε αφιλοκερδώς, με μεράκι και αγάπη από τον Philippe Simermann και η καλλιτεχνική τους σχεδίαση έγινε από την ταλαντούχα Καλλιόπη – Ειρήνη Ζωγοπούλου (Κάλι), τους οποίους ο Δήμος Αμοργού ευχαρίστησε θερμά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παρακολουθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις περιοχές όπου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες με την προοπτική συνέχισης αυτής της πρακτικής και σε άλλα σημεία, ενώ ταυτόχρονα παρακαλούνται οι κάτοικοι που σιτίζουν αδέσποτες γάτες στα σημεία που υπάρχουν ταΐστρες να ρίχνουν την τροφή (ξηρή τροφή) στην ταΐστρα και όχι στο έδαφος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*