Σειρά επαφών του Δημάρχου Αμοργού στην Αθήνα

Newsroom.
08/05/2024 23:33
 
 
 

Στην Αθήνα βρέθηκε, την Μ. Τρίτη ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος πραγματοποιώντας επαφές με υπουργούς, και υπηρεσιακούς παράγοντες για σημαντικά θέματα που αφορούν την Αμοργό.

Ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την πορεία θεσμοθέτησης των προτεινόμενων από το “Αμοργόραμα” περιοχών περιορισμού αλιείας, την δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών αντιμετώπισης της λειψυδρίας, την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για την Αμοργό και την πορεία πιστοποίησης του “Φάβα Αμοργού”.

Η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Μύκονο, την Σαντορίνη και τα Δωδεκάνησα, η πορεία ωρίμανσης των λιμενικών έργων, η επαρκής υδροδότηση του νησιού εν όψη και της τουριστικής περιόδου και η στέγαση των στελεχών του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ήταν η ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Αμοργού Ελευθέριου Καραΐσκου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ.Καραΐσκος είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη όπου συμφωνήθηκε η διαδικασία ψηφιοποίησης του υποθηκοφυλακείου της Αμοργού και με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη όπου συζητήθηκαν η χρηματοδότηση μέτρων και δράσεων προστασίας, αναβάθμισης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος και η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου Αμοργού σε μελλοντικές προσκλήσεις των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε «Η ανάπτυξη της Αμοργού και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων αποτελούν προτεραιότητα στις σημαντικές επαφές που έχουμε με κυβερνητικούς παράγοντες. Διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*