Συναγερμός στην Αμοργό: Αγνοείται συνταξιούχος Αμερικανός αστυνομικός που έκανε διακοπές

Newsroom.
11/06/2024 23:54
 
 
 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αμοργό καθώς έχει εξαφανιστεί ένας 59χρονος Αμερικανικός τουρίστας και συνταξιούχος αστυνομικός στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός συνταξιούχος αστυνομικός πήγε για πεζοπορία σε ένα δύσβατο μονοπάτι στην Αμοργό και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Να σημειωθεί πως ο άνδρας είχε μαζί του δυο κινητά τηλέφωνα, όμως μέχρι το βράδυ της Τρίτης (11/06/2024) δεν έχει εμφανιστεί.

Την εξαφάνιση του 59χρονου δήλωσε στον Αστυνομικό Σταθμό της Αμοργού ένας φίλος του με τον οποίο βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Όπως είπε, ο Αμερικανός τουρίστας ξεκίνησε για πεζοπορία στις 07/05 το πρωί (11/06/2024) από την Αιγιάλη ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα Αμοργού. Ενδεικτικός χρόνος διαδρομής σύμφωνα με πληροφοριακή πινακίδα είναι οι 4 ώρες και 5 λεπτά.

Στις 15.20 το μεσημέρι ο φίλος του Αμερικανού τουρίστα ανησύχησε καθώς διαπίστωσε πως δεν έχει φτάσει στα Κατάπολα και άρχισε να του τηλεφωνεί, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Μάλιστα ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε μαζί του δυο τηλεφωνικές συσκευές με αριθμούς Γαλλίας και ΗΠΑ, ενώ τελευταία επικοινωνία είχε με την αδερφή του στην οποία έστειλε φωτογραφία την πινακίδα του μονοπατιού.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από όλους τους αστυνομικούς στην Αμοργό με τη συνδρομή Πυροσβεστών και εθελοντών διασωστών, ενώ εστάλη αίτημα για να εντοπιστεί το σήμα των κινητών τηλεφώνων.

Αύριο Τετάρτη (12/06/2024) θα μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών από τη Νάξο για να βοηθήσει στις έρευνες.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 321 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*