Αμοργός: Μετέτρεψαν τους δρόμους σε χωματερή

Newsroom
30/03/2020 20:00
 
 
 

 

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν πριν μερικές μέρες οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αμοργού σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του νησιού.

Σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, βαρέλια κλπ), αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί) βρίσκονταν στοιβαγμένα ή πεταμένα έξω από τους κάδους, μια ενέργεια που δείχνει – το λιγότερο – έλλειψη σεβασμού τόσο στους εργαζόμενους του Δήμου, όσο και στους λοιπούς κατοίκους της Αμοργού.

Ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας», γι’ αυτό και παρακαλεί τους πολίτες:


*Να αποφύγουν εργασίες που παράγουν επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων, όπως επισκευές ή κλαδέματα και μη βγάζουν στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα, όπως έπιπλα ή συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.

*Να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείνουν τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης, ούτε ανθρώπων (που ακόμα και κατά λάθος μπορεί να σκοντάψουν σε σάκους εκτός του κάδου), ούτε αδέσποτων ή περαστικών κατοικίδιων.

*Να μην αφήνουν σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος, να αναζητούν κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατήστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

* Να μην αφήνουν σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες και να χρησιμοποιούν τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις ερμητικά. Οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων. Οι πολίτες καλούνται να τους ανοίγουν και τους κλείνουν με τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.

*Υπενθυμίζεται ότι δεν ανακυκλώνονται οι μάσκες, τα γάντια μιας χρήσης και τα μαντηλάκια με αντισηπτικό.


«Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας. Διασφαλίζουμε την δημόσια υγεία και διατηρούμε το νησί μας καθαρό. Όσοι δεν ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες, θα υπάρξει επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων όπως αυτά αναφέρονται στο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αμοργού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετική με θέματα καθαριότητας, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γρύσπο Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 6936659080.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*