14 αλεξικέραυνα θα τοποθετηθούν στην Αμοργό

Newsroom
19/09/2020 01:37
 
 
 

 

Η προστασία της Αμοργού από φυσικές καταστροφές ενισχύεται σημαντικά καθώς γίνεται πράξη η αγορά και εγκατάσταση 14 αλεξικέραυνων που θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 58978/14-9-2020 (ΑΔΑ:ΩΚΑ446ΜΤΛ6-ΒΒΕ) απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, ικανοποιήθηκε το από 16-1-2020 αίτημα του δήμου Αμοργού και εγκρίθηκε χρηματοδότηση ποσού 191.940,00 € από τις πιστώσεις της 2003ΣΕ05500005, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί από το δήμο για την προμήθεια και την πλήρη τοποθέτηση δεκατεσσάρων (14) συνολικά αλεξικέραυνων (κεφαλών εκπομπής πρώιμου οχετού) στις περιοχές Βρούτση, Χώρας, Καταπόλων και Λαγκάδας Αιγιάλης.

Όπως προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας θα τοποθετηθούν τρία (3) αλεξικέραυνα στο Βρούτση, πέντε (5) αλεξικέραυνα στα Κατάπολα (συμπεριλαμβανομένης και της θέσης «Καστελλόπετρα»), τρία (3) στην Χώρα και τρία (3) στην Λαγκάδα.

Μετά την αποδοχή της χρηματοδότησης ο δήμος Αμοργού θα προχωρήσει στη δημοπράτηση και στην υλοποίηση του έργου με σκοπό την αντικεραυνική προστασία σε όλο το νησί.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην εξασφάλιση της εν λόγω χρηματοδότησης. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κυρία Κατερίνα Μονογυιού, η οποία βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα της Αμοργού και ενεργεί δυναμικά για την επίλυση τους.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*