Δήμος Αμοργού: Ζητά συμμόρφωση και πειθαρχία για να προστατευθεί η υγειονομική εικόνα του νησιού

Newsroom
02/11/2020 12:58
 
 
 

Ως «συνολική νίκη των Αμοργιανών» χαρακτήρισε ο Δήμος Αμοργού την ένταξη του νησιού στη Ζώνη Επιτήρησης, γεγονός που επιτρέπει στους κατοίκους του να συνεχίσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, έστω και υπό κάποιους περιορισμούς.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος τονίζει την σημασία που έχει, ειδικά αυτή την στιγμή, η πλήρης συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου όλοι και όλες να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς, προστατεύοντας το νησί και τους Αμοργιανούς από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος σχεδιάζει την προμήθεια rapid tests για την ενίσχυση την υγειονομικής κάλυψης του νησιού.

 

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Σε νέα φάση εισέρχεται η Ελλάδα από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020, όταν και τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, η Ελλάδα χωρίζεται σε δύο υγειονομικές ζώνες. Τη Ζώνη Επιτήρησης (πράσινες και κίτρινες περιοχές) και τη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου (πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές).

Η Αμοργός εντάχθηκε στη Ζώνη Επιτήρησης και θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:
*Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

*Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00 – 05:00, με εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας.

*Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μεταφοράς χωρίς μάσκα.

*Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

*Συνεχίζουν να λειτουργούν λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, σχολεία, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, βιομηχανία.

*Επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Το νησί μας βρίσκεται στην Ζώνη, όπου το σύνολο της οικονομικής, αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας εξακολουθεί να λειτουργεί, έστω με κάποιους περιορισμούς. Το γεγονός είναι μια συνολική νίκη των Αμοργιανών.

Η πιο μεγάλη ώρα όμως είναι τώρα. Να προστατέψουμε την υγειονομική εικόνα και αξιοπιστία μας ως κόρη οφθαλμού. Να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς προστατεύοντας το νησί και τις ζωές μας απέναντι στον κορωνοϊό.

Η μετάβαση από τη Ζώνη Επιτήρησης στην Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου είναι μια λεπτή οριογραμμή που κινδυνεύουμε να τη διαβούμε αν δεν παραμείνουμε ενωμένοι, υπεύθυνοι και πειθαρχημένοι.

Η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Δεν φτάνει όμως αυτό, αν δεν συνδυάζεται με την ατομική ευθύνη και τις πράξεις μας.

Τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή.

Μειώνουμε τις μετακινήσεις εκτός νησιού στις απολύτως απαραίτητες και μπαίνουμε σε αυτοπεριορισμό όταν επιστρέφουμε στην Αμοργό. Ιδανικό είναι η άφιξη στην Αμοργό να συνοδεύεται από αρνητικό αποτέλεσμα test Covid-19.

Επικοινωνούμε άμεσα με το Κέντρο Υγείας μόλις διαπιστώσουμε ενδείξεις για ενδεχόμενο κρούσμα.

Οι έλεγχοι από τις Αρχές θα ενταθούν και καλούμε πολίτες και επαγγελματίες να συνδράμουν σε αυτές διευκολύνοντας το έργο των αρμόδιων υπαλλήλων.

Επιπλέον ο Δήμος σχεδιάζει την προμήθεια rapid tests για την ενίσχυση την υγειονομικής κάλυψης.

Καταφέραμε να κρατήσουμε την Αμοργό «ζωντανή». Θα συνεχίσουμε γιατί όλοι μαζί θέλουμε να ζούμε τις ομορφιές του ευλογημένου τόπου μας.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*