Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα σε όσους επιστρέφουν στην Αμοργό μετά τις γιορτές

Newsroom
07/01/2021 11:17
 
 
 

 

Την λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων προκειμένου να διαφυλαχθεί η Αμοργός από την διάδοση του κορωνοϊού αποφάσισε ομόφωνα στη τελευταία της συνεδρίαση η Τοπική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Τα μέτρα, τα οποία αφορούν σε όσους μετακινήθηκαν εκτός Αμοργού για τις γιορτές και επιστρέφουν στο νησί, είναι τα εξής:

*Αρνητικό τεστ Covid-19 εντός 72 ωρών πριν την άφιξη στην Αμοργό (με προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης.

*Τριήμερος κατ’ οίκον περιορισμός μετά την άφιξη στο νησί.

*Δωρεάν διενέργεια rapid test στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, μετά το πέρας του περιορισμού.

Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν στο σύνολο τους (κι όχι το ένα ως εναλλακτικό του άλλου) ώστε να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στην ανίχνευση ενός πιθανού ασυμπτωματικού φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Αμοργού (τηλ.22850-71207).

«Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την Αμοργό ασφαλή προορισμό και οφείλουμε να διατηρήσουμε την άριστη επιδημιολογική εικόνα. Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και πιστή τήρηση όλων των μέτρων θα κρατήσουμε μακριά τον αόρατο και πολυπρόσωπο “εχθρό” προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πολιτείας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*