Δήμος Αμοργού: «Τηρούμε τα μέτρα, προστατεύουμε την Αμοργό»

Newsroom
12/02/2021 13:19
 
 
 

 

Έκκληση στους κατοίκους της Αμοργού να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά όλες τις οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας απηύθυνε ο Δήμος Αμοργού, θέλοντας να «περιφρουρήσει» την ιδανική επιδημιολογική εικόνα του νησιού και να μην χαθεί ό,τι με κόπο έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, τονίζει ότι η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε κοντινά νησιά θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση τους Αμοργιανούς, οι οποίοι θα ήταν συνετό να μειώσουν τις μετακινήσεις εκτός νησιού στις απολύτως απαραίτητες, να τίθενται σε ολιγοήμερο αυτοπεριορισμό όταν επιστρέφουν και να πραγματοποιούν προληπτικό τεστ covid-19.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού:

Ένας χρόνος κοντεύει να συμπληρωθεί από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στην Αμοργό έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ιδανικότερη επιδημιολογική εικόνα. Με απόλυτη πειθαρχία, υπομονή, ομόνοια και αλληλεγγύη έχουν όλοι οι πολίτες τηρήσει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κορωνοϊός όμως παραμονεύει. Ο εφησυχασμός, η ψυχολογική κόπωση, η ανεύθυνη χαλαρότητα μπορεί να ανατρέψει δυσάρεστα την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού. Ό,τι με κόπο έχουμε κατακτήσει, κινδυνεύει να χαθεί σε μια κακή στιγμή.

Η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε κοντινά νησιά είναι πρόσθετος λόγος να παραμένουμε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην παρεκκλίνουμε από τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία και από την επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή. Μειώνουμε τις μετακινήσεις εκτός νησιού στις απολύτως απαραίτητες και μπαίνουμε σε αυτοπεριορισμό όταν επιστρέφουμε στην Αμοργό, όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά και από τα γύρω μας νησιά. Πριν την επιστροφή μας στο νησί μας και μετά το πέρας του ολιγοήμερου αυτοπεριορισμού πραγματοποιούμε προληπτικό τεστ covid-19.

Κανένα μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει, αν δεν το τηρήσουμε με σχολαστικό τρόπο οι πολίτες. Για αυτό συνεχίζουμε να περιφρουρούμε με την συμπεριφορά μας τη δημόσια υγεία. Η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με την πανδημία αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά. Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, την Αμοργό μας.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*