Υγιείς οι μαθητές των Λυκείων της Αμοργού – Τι ζήτησε ο Δήμαρχος του νησιού από την Κεραμέως

Newsroom
13/04/2021 2:32
  •  
  •  
  •  

Αρνητικά ήταν τα self tests των μαθητών του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αμοργού, που ξεκίνησαν χθες ξανά την λειτουργία τους μετά από αρκετούς μήνες τηλεκπαίδευσης.

Μάλιστα, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αμοργού, παρέχονται όλες οι διευκολύνεις και η καθοδήγηση για τη χρήση του self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αμοργού έχει μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών κι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η επιστροφή στα θρανία να είναι ασφαλής.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Καλή αρχή στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του νησιού μας. Οι μαθητές είναι οι πραγματικοί ήρωες των εποχής μας και εύχομαι η επιστροφή τους στα θρανία να είναι μόνιμη γιατί στις αίθουσες και στο προαύλιο του σχολείου πρέπει να χτυπά η καρδιά της εκπαίδευση. Η ομαλή και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων είναι χρέος μας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Καλή νέα αρχή και καλή δύναμη ιδίως σε όσους προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Επίσης, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο κ. Καραΐσκος εξέφρασε την έντονη αντίδραση και αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Αμοργού για το αδικαιολόγητο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νησιού, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία και των υπολοίπων εκπαιδευτικών δομών.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά, στους Βουλευτές Κυκλάδων κ. Βρούτση, κα Μονογυιού, κ. Φόρτωμα, κ. Συρμαλένιο και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στις Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων Αμοργού και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Αμοργού.

Ακολουθεί η επιστολή
«Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
Σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία σας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο αδικαιολόγητο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νησιού μας. Αδικαιολόγητο διότι ούτε η σταθερά καθαρή επιδημιολογική εικόνα της Αμοργού το στοιχειοθετεί, αλλά ούτε τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικού ελέγχου των μετακινήσεων προς τα νησιά, τα οποία και θα εξασφάλιζαν την θωράκιση των νησιών απέναντι στη διάδοση της πανδημίας, έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα.

Η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, μας έχει δημιουργήσει τεράστια απογοήτευση. Αντί για την επιβράβευση της σοβαρής και υπεύθυνης στάσης που έχουμε επιδείξει συλλογικά και ατομικά εδώ και ένα χρόνο στη διαχείριση της πανδημίας, τιμωρούμαστε στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πολιτικής απαγορεύσεων που δεν συμμερίζεται την ιδιαιτερότητα και την νησιωτικότητα.

Σας καλούμε λοιπόν να άρετε την αδικία αυτή που βιώνουμε και μαζί με την επαναλειτουργία όλων των Λυκείων της χώρας να επιτρέψετε την άμεση επαναλειτουργία και των υπολοίπων σχολικών μονάδων του νησιού μας, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την υποχρεωτική τήρηση των μέτρων προστασίας που έχετε θεσπίσει.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Αμοργού
Καραΐσκος Ελευθέριος

(Visited 45 times, 1 visits today)