Μια διαφορετική «ψαριά» στον κόλπο της Περιβόλας στην Αμοργό (φώτος)

Newsroom
16/04/2021 15:07
 
 
 

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού για τη συλλογή πλαστικών απορριμμάτων και παλαιών διχτυών από τις από τις παραλίες της Αμοργού που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα με τίτλο «Αμοργόραμα».

Χθες 15 Απριλίου 2021, άλλο ένα σκάφος του συλλόγου, το «Θοδωρής» ταξίδεψε μέχρι τον κόλπο της Περιβόλας για μια… διαφορετική «ψαριά». Εκεί, σε μία από τις παραλίες, συλλέχθηκαν 30 σακούλες απορριμμάτων και πολλά μεγάλα αντικείμενα (καρέκλες, σωλήνες, μπιτόνια κ.λπ.).


Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του προγράμματος Αμοργόραμα, οι επαγγελματίες αλιείς της Αμοργού θέλουν να αντιμετωπίσουν με βιώσιμο τρόπο την ολοένα αυξανόμενη ρύπανση των ακτών από τα πλαστικά και την υπεραλίευση στο Αιγαίο. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Δήμο Αμοργού, το Ίδρυμα Cyclades Preservation Fund και την περιβαλλοντική οργάνωση Εναλεία.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) ώστε το πρόγραμμα να στηριχθεί και από ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμβάλουν σε μια συμβολική και σημαντική προσπάθεια για καθαρές ακτές, περισσότερα ψάρια και ένα υγιές περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.amorgorama.com.



(Visited 272 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*