Με επιτυχία η πρώτη φάση του εμβολιασμού στην Αμοργό – Μέχρι 7 Μαΐου η δήλωση συμμετοχής σε όσους δεν εμβολιάστηκαν

Newsroom
27/04/2021 12:47
 
 
 

 

Με τον εμβολιασμό και της ηλικιακής ομάδας 18-59 ετών συνεχίστηκε στην Αμοργό η πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Κέντρο Υγείας Αμοργού βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας.
Στον εμβολιασμό συμμετείχε το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Αμοργού στέλνοντας ένας ηχηρό μήνυμα ζωής και προστασίας της δημόσιας υγείας. Ανάμεσα σε όσους εμβολιάστηκαν ήταν οι καπετάνιοι και τα μέλη του πληρώματος Express Skopelitis, του πλοίου που κρατάει ζωντανές τις Μικρές Κυκλάδες και στους πιο δύσκολους καιρούς.

Την έναρξη του εμβολιασμού παρακολούθησε το Σάββατο και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε το Κέντρος Υγείας Αμοργού όπου ενημερώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο, ιατρό Κωνσταντίνο Μπουρνάκα για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και για θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας. Ο π. υπουργός συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Πόπη Δεσποτίδη και την πρόεδρο του Κ.Υ. Ιωάννα Συνοδινού και δήλωσε, «Η “Ελευθερία” ταξιδεύει σε όλο το Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την πατρίδα μου την Αμοργό. Με καθολική συμμετοχή, απόλυτη οργάνωση, ενθουσιασμό και χαμόγελα η Αμοργός αγκάλιασε το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Μετάβαση στην κανονικότητα

Η μετάβαση προς την κανονικότητα στην Αμοργό γίνεται με την άριστη συνεργασία όλων των κατοίκων που με υποδειγματική συμπεριφορά έχουν κρατήσει την Αμοργό covid free προορισμό από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε:

«Νιώθω χαρούμενος που εμβολιάστηκα στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας. Μια ανώδυνη και ολιγόλεπτη διαδικασία που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την ελευθερία από τα δεσμά της πανδημίας. Έκανα το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, στους συνανθρώπους μου, στην οικογένεια μου. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία δεν αμελούμε να τηρούμε και οι εμβολιασμένοι, είναι το όπλο μας για την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ευχαριστώ όλους όσους υπηρετούν αυτή την στιγμή την εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» σε όλη τη χώρα. Τους κατοίκους της Αμοργού για τη συμμετοχή τους και φυσικά γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμοργού όπου όλα λειτουργούν άψογά με άριστη οργάνωση. Εμβολιαζόμαστε όλοι και παράλληλα τηρούμε και τα μέτρα προστασίας. Όλοι μαζί μέχρι τώρα κρατήσαμε μακριά την πανδημία από την Αμοργό μας . Όλοι μαζί κερδίσαμε τις καθημερινές μάχες. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο για την υγεία και την ζωή. Από σήμερα μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα. Στη μεγάλη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο. Αυτή τη νίκη θα καταφέρουμε και εμείς με τον εμβολιασμό».

Μέχρι τις 7 Μαΐου η δήλωση συμμετοχής για όσους δεν εμβολιάστηκαν

Ωστόσο, ο δήμος Αμοργού ενημερώνει τους πολίτες πως η Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 είναι η τελευταία ημερομηνία για την εκδήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Στην Αμοργό έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση καθολικού εμβολιασμού με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχουν όμως πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Κάποιοι δεν είχαν προλάβει να δηλώσουν συμμετοχή στις καθορισμένες ημερομηνίες και κάποιοι δεν το έχουν αποφασίσει.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021. Σε άλλη περίπτωση σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει να εμβολιαστούν στην Αθήνα καθώς θα θεωρείται ολοκληρωμένη η διαδικασία εμβολιασμού στη νησιωτικές περιοχές» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο δήμος Αμοργού.

Κάλεσμα για τον εμβολιασμό απευθύνει και ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Καραΐσκος.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Καλώ και τους ελάχιστους συμπολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν. Αποτελεί χρέος μας προς το τόπο μας και τα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πάνω από όλα προς τον εαυτό μας».

Η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό γίνεται:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ στο τηλέφωνο 2285360221
και στα φαρμακεία Αμοργού.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ) στο τηλέφωνο 2285071343
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΧΩΡΑ) στο τηλέφωνο 2285074166
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ) στο τηλέφωνο 2285073173

(Visited 154 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*