Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Αμοργό – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος

Newsroom
07/05/2021 11:47
 
 
 

 

Με συμπτώματα κορωνοϊού προσήλθε χθες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας μια οικογένεια κατοίκων της Αμοργού, τα μέλη της οποίας υποβλήθηκαν σε rapid tests και τελικά βρέθηκαν θετικά στον covid-19.

Αμέσως – και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ – πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των στενών επαφών της οικογένειας, χωρίς ωστόσο να βρεθούν άλλα άτομα θετικά στον covid-19.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμοργού συστήνει στους κατοίκους του νησιού που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θεωρούν ότι έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που ενδέχεται να έχει κορωνοϊό, να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας.

Ταυτόχρονα, τονίζει την συνέχιση της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας και υπενθυμίζει ότι σήμερα 7 Μαΐου 2021 ολοκληρώνεται η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας για εμβολιασμό στον εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. για όσους δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι το βράδυ της 6ης Μαΐου 2021 προσήλθαν στο ΚΥ Αμοργού μέλη οικογένειας κατοίκων του νησιού με συμπτώματα κορωνοϊού τα οποία και βρέθηκαν θετικά στα rapid test που υποβλήθηκαν. Κατά την διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους χωρίς να βρεθούν άλλα θετικά και σήμερα το πρωί στάλθηκε το σύνολο των δειγμάτων για μοριακή εξέταση. Στην οικογένεια και τις επαφές έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για κάτ’ οικόν περιορισμό.

Συστήνουμε στους κατοίκους του νησιού που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική συμφόρεση και σε όσους θεωρούν ότι έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα να επικοινωνούν με το ΚΥ Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071207.

Επιβάλλεται από όλους η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας: χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών.

Στο ΚΥ Αμοργού διενεργούνται καθημερινά προληπτικοί έλεγχοι με δωρεάν rapid test κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα 7 Μαΐου 2021 ολοκληρώνεται η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας για εμβολιασμό στον εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Αμοργού για όσους δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία όσοι δεν δηλώσουν μέχρι σήμερα θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο για να εμβολιαστούν στο μέλλον. Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στον Δήμο Αμοργού στο 2285360221.

Επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας γίνεται μόνο μέσα από τα Δελτία του Δήμου Αμοργού σε συνεργασία με το ΚΥ Αμοργού.

(Visited 580 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*