Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμοργό για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests

Newsroom
10/05/2021 11:51
 
 
 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σήμερα στην Αμοργό για την διενέργεια δωρεάν rapid tests στον πληθυσμό, μετά και την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας Αμοργού, με τον Δήμο να επαναλαμβάνει την επιτακτική ανάγκη τήρησης τόσο των μέτρων πρόληψης από όλους, όσο και του κατ’ οίκον περιορισμού από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις στενές επαφές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, δεδομένου μάλιστα ότι η επιστροφή των μαθητών γίνεται μόνο με την επίδειξη της σχολικής κάρτας ή της υπεύθυνης δήλωσης με αρνητικό self-test ή rapid test.

«Θα πρέπει όλη η σχολική κοινότητα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία γίνεται επίσης γνωστό ότι το συνολικό ποσοστό των ενήλικων κατοίκων της Αμοργού που δήλωσε την επιθυμία του να εμβολιαστεί ανέρχεται στο «πολύ σημαντικό ποσοστό για την θωράκιση της υγείας και τη λειτουργία της οικονομίας» του 90% του αντίστοιχου πληθυσμού.

«Η πανδημία δεν αποτελεί, ακόμα, παρελθόν. Καλούμαστε να συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*