Έλεγχος ΕΟΔΥ στην Αμοργό: 750 rapid tests, κανένα θετικό κρούσμα

Newsroom
13/05/2021 12:09
 
 
 

Με την μεγάλη συμμετοχή των Αμοργιανών ολοκληρώθηκε ο μαζικός έλεγχος με rapid tests, τον οποίο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 11 και 12 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αμοργού, πραγματοποιήθηκαν περίπου 750 rapid tests, χωρίς να βρεθεί κανένα θετικό κρούσμα, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκέπτες να τηρούν τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται, επίσης, λόγος για «υψηλό αίσθημα ευθύνης από τους πολίτες για την προστασία της δημόσιας υγείας», κάτι που έγινε φανερό κι από τη σημαντική προσέλευση του κόσμου και την προθυμία του να κάνει rapid tests.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Εξασφαλίσαμε τη διενέργεια rapid test δωρεάν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και θέλω να συγχαρώ του συμπολίτες μας για το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που έδειξαν για το καλό όλων μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τον πρόεδρο του κ. Αρκουμανέα για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας καθώς και την διοίκηση και το προσωπικό του Κ.Υ Αμοργού που διευκόλυναν με κάθε τρόπο την διαδικασία. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και συμβάλλουμε με ευθύνη και πειθαρχία στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας».

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*