6ος σταθμός του 27ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου η Αμοργός

Newsroom
24/05/2021 10:33
 
 
 

Έκτος σταθμός του φετινού 27ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου αποτέλεσε η Αμοργός.

Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε την Αμοργό από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, μεταφέροντας κλιμάκιο ιατρών πολλών ειδικοτήτων, το οποίο ενισχύθηκε κι από γιατρούς που κατέφθασαν στο νησί με την ευγενική χορηγία της Seajets.

Πολλοί κάτοικοι του νησιού είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις καθώς και μαστογραφίες, χάρη στην κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – ΕΑΕ. Μάλιστα, η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου αποκτά μεγαλύτερη αξία την περίοδο της πανδημίας, καθώς πολλές προγραμματισμένες εξετάσεις Αμοργιανών είχαν αναβληθεί, ενώ ο φόβος για πιθανή διασπορά του ιού εμπόδιζε τις μετακινήσεις για ιατρικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ομάδας Αιγαίου, ο καρδιολόγος Πατσουράκος Νίκος που συμμετέχει στην αποστολή, συνόδεψε με ασφάλεια κάτοικο της Αμοργού που χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τέλος, στην Αμοργό, εκτός από τους εξεταζόμενους, διενεργήθηκε rapid test και στους συμμετέχοντες της αποστολής που ταξίδευαν ήδη μια εβδομάδα, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Εγκαινιάστηκε το κλειστό γυμναστήριο στην Αρκεσίνη

Στο πλαίσιο της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν επίσης τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστήριου στην Αρκεσίνη. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Αμοργού, Ομάδας Αιγαίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαία Αρκεσίνη, τον οποίο ενίσχυσε με σχετική χορηγία η Blue Star Ferries.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Η Αμοργός δεν έλειψε ποτέ, από τον χάρτη, την πυξίδα, την καρδιά της Ομάδας Αιγαίου. Με δράσεις που αγγίζουν τη ζωή όλων των κατοίκων της και όχι μόνο για ιατρικούς λόγους. Κάθε αποστολή της Ομάδας Αιγαίου μας γεμίζει αισιοδοξία και χαρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αμοργιανών για όσα μας προσφέρετε».

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμοργού, την ΕΔΟΚ Αμοργού και την επιχείρηση του κυρίου Μιχάλη Θεολογίτη “Pension Chora”, που προσέφερε τα δωμάτια της για την πραγματοποίηση των ιατρείων και τον Σταύρο Νομικό που βοήθησε στη μεταφορά του ιατρικού εξοπλισμού της Ομάδας. Επίσης, τους Συλλόγους του νησιού και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν στην υποδοχή και φιλοξενία των μελών της Αποστολής.

(Visited 69 times, 1 visits today)