Δήμος Αμοργού: «Προτεραιότητά μας ένα καθαρό νησί»

Newsroom
31/05/2021 12:34
  •  
  •  
  •  

Την συμβολή των πολιτών προκειμένου η Αμοργός να διατηρηθεί καθαρή καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ζήτησε ο Δήμος.

Με δεδομένο ότι έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες, γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί και στην αύξηση των απορριμμάτων, ζητά από τους Αμοργιανούς και ιδιαίτερα από όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα του Τουρισμού, να διαχειριστούν με σύνεση τα απορρίμματα, διατηρώντας καθαρό τον χώρο μπροστά από τα σπίτια και επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμοργού:

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και η Αμοργός ήδη έχει αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για μια φυσιολογική χρονιά με το νησί μας να δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η αύξηση των επισκεπτών οδηγεί και στην αύξηση του όγκου των απορριμμάτων.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί ένα καθαρό νησί. Μία Αμοργός αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της και ένα περιβάλλον όμορφο και υγιές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των Δημοτών στην προσπάθεια που καταβάλλει η Υπηρεσία Καθαριότητας για να έχει η Αμοργός την εικόνα που δικαιούται και που όλοι επιθυμούμε.

Καλούμε τους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Ο πλήρης κανονισμός καθαριότητας Δήμου Αμοργού είναι αναρτημένος στον επίσημο διαδικτυακό χώρο του Δήμου (κανονισμός καθαριότητας).

Διαχειριζόμαστε με σύνεση τα απορρίμματα μας. Διατηρούμε το χώρο μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρηση μας καθαρό όπως και τις πανέμορφες παραλίες μας.

Μαζί θα διατηρήσουμε την Αμοργό εκτός από φιλόξενη και καθαρή!

(Visited 31 times, 1 visits today)