Σειρά επαφών του Δημάρχου Αμοργού στην Αθήνα για τα μεγάλα θέματα του Δήμου

Newsroom
25/06/2021 16:56
 
 
 

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Μεταφορών-Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στην Αμοργό.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση με τον κ. Πέτσα, ο Δήμαρχος Αμοργού του έθεσε θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στην χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων καθώς και στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η συμμετοχή της Αμοργού στην «Επιτροπή 2021». Ο κ. Πέτσας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Αμοργού να επισκεφθεί την Αμοργό μέσα στο καλοκαίρι.

Η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι προοπτικές διασύνδεσης της Αμοργού με νέους προορισμούς, καθώς και η πορεία λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων και έργων αφαλάτωσης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του κ. Καραΐσκου με τον κ. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη. Επιπλέον, υπήρχε ενημέρωση για το πρόγραμμα «Νέαρχος», το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων και λειτουργιών στο νησιωτικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε επίσης, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αντικείμενο μελέτες έργων οδοποιΐας και στη συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου σε σύσκεψη με τους διευθυντές της Υφυπουργού κ. Αραπατζή και του Υφυπουργού κ. Οικονόμου συζητήθηκε η ενίσχυση των αλιέων του νησιού μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του Δήμου Αμοργού. Οι συνεχείς ουσιαστικές επαφές με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες έχουν στόχο την ανάπτυξη της Αμοργού και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*