Εργαστήριο Ξερολιθιάς από «Το Μιτάτο της Αμοργού»

Newsroom
11/10/2021 14:42
 
 
 

Η ανάδειξη της τέχνης της ξερολιθιάς μέσα από την εμπειρία των ντόπιων μαστόρων, η διδασκαλία της σε νεότερους επαγγελματίες αλλά και η παρουσίασή της στο ευρύτερο κοινό είναι ο σκοπός του εργαστηρίου ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά», το οποίο διοργανώνει από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Το Μιτάτο της Αμοργού»

Ο συνολικότερος στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση του κοινού με τις ξερολιθικές κατασκευές και την πολυδιάστατη σημασία τους, καθώς και την ανάγνωση του ανθρωπογενούς νησιωτικού τοπίου, όπως έχει διαμορφωθεί από αυτές.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει εργαστήρια και ομιλίες. Συγκεκριμένα, τρεις Αμοργιανοί μάστορες θα δείξουν την τέχνη της ξερολιθιάς σε δέκα εκπαιδευόμενους τεχνίτες. Η εκπαίδευση θα γίνεται 09:00 – 15:00 στο πεδίο το οποίο βρίσκεται έξω από τον παραδοσιακό οικισμό του Στρούμπου στο μονοπάτι Νο4 που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Θολάρια.

Τα απογεύματα θα ακολουθούν ομιλίες με θέματα που αφορούν στα οφέλη της ξερολιθιάς και όχι μόνο. Οι ομιλίες είναι ανοικτές για όλους.

Δείτε το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο ΑΡΧΙΚΗ | Το Μιτάτο της Αμοργού

(Visited 140 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*