Τα παιδιά της Αμοργού περπατούν και τον χειμώνα σε «Αθλητικά Μονοπάτια»

Newsroom
11/11/2021 11:37
 
 
 

Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των «Αθλητικών μονοπατιών» συμμετείχε η Αμοργός με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» (μια πρωτοβουλία που σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) αφορούν στην προώθηση της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής».

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο:
*την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών,

*την βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού και

*την κοινωνικοποίηση των παιδιών με τη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια.

Η επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος έφερε τα «Αθλητικά μονοπάτια» για όλο το χρόνο στην Αμοργό, αφού εντάχθηκε και στο χειμερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Έτσι, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούλιο τρεις φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, τα παιδιά από όλο το νησί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα «Αθλητικά μονοπάτια», με την καθοδήγηση καθηγητή φυσική αγωγής, θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και δράσεις και ενημερώσεις για την υγεία και τη διατροφή.

Κάθε δραστηριότητα που εντάσσεται στα «Αθλητικά Μονοπάτια», διεξάγεται σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Η υγεία, η ψυχολογία και η εκπαίδευση των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα μας. Είμαστε χαρούμενοι που η Αμοργός εντάχθηκε στο χειμερινό πρόγραμμα των Αθλητικών Μονοπατιών. Ως Δήμος, μέσω της ΔΗΚΕΑ, καλύπτουμε τη διαμονή και τη μετακίνηση του καθηγητή φυσικής αγωγής. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος που έχει αγκαλιάσει την Αμοργό καθώς και γονείς και εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα».

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*