Με κανόνες το προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας

Newsroom
19/11/2021 12:19
 
 
 

Η μεγάλη και λαμπρή γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πλησιάζει και η μεγάλη προστάτιδα της Αμοργού, το Ιερό Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας θα υποδεχτεί με ευλογία και αγάπη τους πιστούς επισκέπτες του, όχι μόνο από τις Κυκλάδες, αλλά κι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν από έναν χρόνο η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε στους πιστούς να επισκεφθούν το Μοναστήρι, οι οποίοι προσευχήθηκαν να ήταν εκείνη η τελευταία φορά που θα γιόρταζε χωρίς την παρουσία τους.

Φέτος, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και οι υγειονομικοί κανόνες που έχει καθορίσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνουν τη δυνατότητα να παραστούν οι πιστοί στον Εσπερινό του Σαββάτου (17:00) και την αγρυπνία στις 20 Νοεμβρίου, καθώς και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 21 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η παρουσία των πιστών και το προσκύνημα θα γίνει με κανόνες, αφού η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι απειλητική. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και δεν θα επιτραπεί ο συνωστισμός. Για να μπορέσουν όλοι να πάρουν την ευλογία των Άγιων Ημερών είναι ευσεβής παράκληση να είναι ολιγόλεπτη η παραμονή των πιστών στο χώρο του Ναού.

“Ας διευκολύνουμε με υπομονή και κατανόηση όσους αναλάβουν την τήρηση των μέτρων και ας προσευχηθούμε μαζί και δυνατά για έναν κόσμο γεμάτο υγεία και αγάπη. Χρόνια Πολλά και η Παναγία Βοηθός σε όλο τον κόσμο” καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού.

(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*