Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στην Αμοργό

Newsroom
23/11/2021 12:08
 
 
 

Τετραήμερη περιοδεία στο νησί της Αμοργού πραγματοποίησε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες νησιώτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Πόπη Δεσποτίδη, με τους οποίους συζήτησε για λύσεις στα προβλήματα του νησιού. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο μείζον θέμα της υποστελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, καθώς και σε ευρύτερα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.

Ο Δήμαρχος Αμοργού ευχαρίστησε την κα Μονογυιού για την καθοριστική βοήθεια της για τη χρηματοδότηση έργου αλεξικέραυνων για την προστασία του νησιού, καθώς και για την συμβολή της σε θέματα υγείας και ασφάλειας της Αμοργού.

Στη συνέχεια, η βουλευτής υποδέχτηκε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, παρουσία του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου κας Δεσποτίδη και της Προέδρου του Κ.Υ. κας Ιωάννας Συνοδινού με την οποία και συζήτησε για θέματα υγείας του νησιού.

Η κα Μονογυιού δήλωσε σχετικά: «Οι εθελοντές γιατροί, με την εμπειρία και την υψηλή επιστημονική κατάρτιση τους, απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης καθώς εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους της Αμοργού. Επί τη ευκαιρία, πραγματοποίησα και εγώ εξέταση μαστογραφίας. Η πρόληψη και η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές και παροτρύνω και εγώ με τη σειρά μου τις γυναίκες να πραγματοποιούν τακτικά τις μαστογραφικές εξετάσεις τους».

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Αμοργός γιόρτασε την Πολιούχο και προστάτιδα του νησιού Παναγία Χοζοβιώτισσα και όλη η Ελλάδα γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η βουλευτής παρευρέθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας για την Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ποτέ Θήρας κ. Επιφανίου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνος.

(Visited 51 times, 1 visits today)