Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ στην Αμοργό

Newsroom
25/11/2021 16:35
 
 
 

Με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων επισκέφθηκε την Αμοργό ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ για την εορτή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος Β’ – συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμοργού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Θεολογίτη και τον Πρόεδρο της Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνιο Κωβαίο – επισκέφθηκε τη Χώρα Αμοργού, το Εκκλησιαστικό Μουσείο «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» και το Λαογραφικό Μουσείο Αμοργού.


Ο κ. Καραΐσκος υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Σύρου στο Δημαρχείο του νησιού και τον ευχαρίστησε για την τιμή και την ευλογία προς την Αμοργό να παραστεί σε μια τόσο σημαντική ημέρα για το νησί, προσφέροντας του αναμνηστική πλακέτα του Γυμνασίου Αμοργού, από τα πρώτα της απελευθερωμένης Ελλάδος, που λειτούργησε από το 1829, δαπάναις της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμοργού για την υποδοχή και τη φιλοξενία του και του προσέφερε αναμνηστικό πιάτο, που φιλοτεχνήθηκε για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο.

(Πηγή: dimos.amorgos.gr)

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*