Στην Αμοργό οι κινητές ιατρικές μονάδες του ΙΣΝ

Newsroom
29/11/2021 15:45
 
 
 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες που στηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισκέφθηκαν την Αμοργό από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου για την διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και την παροχή περισσότερο εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Άρτια εκπαιδευμένοι γιατροί (παιδίατρος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος, γενικός χειρουργός, νευρολόγος, ψυχολόγος, διαιτολόγος και ωτορινολαρυγγολόγος) προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες μπόρεσαν να καλύψουν και τις πιο εξειδικευμένες ιατρικές ανάγκες των πολιτών με το συγκρότημα ψηφιακού μαστογράφου, το φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και το συγκρότημα οστικής πυκνότητας.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της Αμοργού που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αμοργού και σε ιδιωτικούς χώρους που διατέθηκαν, προκειμένου να κάνουν τον ιατρικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, κλείστηκαν 705 ραντεβού, εξετάστηκαν 399 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 882 ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού πραγματοποιήθηκε ομιλία για τη Διατροφή & Ποιότητα Ζωής, καθώς και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διενέργεια των δράσεων, ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19 και ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Οι υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχουν στους κατοίκους της Αμοργού οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες είναι τεράστιας αξίας και ζωτικής σημασίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή παρουσία και προσφορά του στο νησί μας».

(Visited 112 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*