Κατάπολα: Eτήσια εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και τυχόν καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης

Newsroom
29/11/2021 16:02
 
 
 

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, αλλά κυρίως στο πλαίσιο της έμπρακτης ευαισθητοποίησής του στην πρόληψη και την τυχόν καταστολή της θαλάσσιας ρύπανσης, σε συνεργασία με τα Λιμενικά Τμήματα Αιγιάλης και Καταπόλων και με την παρουσία και την συνδρομή της εξειδικευμένης σε αυτά τα θέματα Εταιρείας “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος”, ο Δήμος Αμοργού διοργανώνει την ετήσια εκπαίδευση των τοπικών εθελοντικών ομάδων για το τρέχον έτος σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, με στόχο την άμεση επέμβαση τους στην αποτροπή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή μετά από ένα ναυτικό ατύχημα.

Σκοπός λοιπόν της εκπαίδευσης είναι να ενημερωθούν όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας αντιρρύπανσης που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν, για τις δυνατότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού σε ό,τι αφορά στον Αντιρρυπαντικό εξοπλισμό, αλλά και στις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης τους.

1.Θεωρητική Εκπαίδευση την Τρίτη 30/11 και ώρα 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., σε αίθουσα του Δημαρχείου από έμπειρο εκπαιδευτή της Εταιρείας, με τη χρήση Video Projector και Laptop.

2.Πρακτική Εκπαίδευση την Τετάρτη 1/12 και ώρα 10:00 μ.μ. – 13:00 μ.μ., στον Λιμένα των Καταπόλων. Η εν λόγω πρακτική εκπαίδευση θα αποτελείται από την πρακτική επίδειξη του εξοπλισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού και από την Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει χρήση μέρους του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού.

Με τις εκδηλώσεις αυτές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού, δείχνει έμπρακτα ότι συμμετέχει στις διαδικασίες κυρίως της πρόληψης, αλλά και αν απαιτηθεί με τη βοήθεια και την συνδρομή όλων, στις διαδικασίες καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί οι πολίτες μπορούν να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την οικολογική συνείδηση όλων και να συμβάλλουν έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*