Διήμερη επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

Newsroom
11/04/2022 11:54
 
 
 

 

Την Άνδρο επισκέφθηκε το περασμένο διήμερο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, προκειμένου να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της πολιούχου του νησιού Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στη Λιτανεία της εικόνας, καθώς και στα επίσημα γεύματα καλεσμένος από τη δημοτική αρχή.

Επίσης, περιόδευσε στη Χώρα, το Συνετί, τον Όρμο Κορθίου και το Γαύριο και συναντήθηκε με πλήθος πολιτών, καθώς και μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στις συζητήσεις που είχε, διαπίστωσε την κοινή αγωνία των πολιτών για την καλπάζουσα ακρίβεια και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πολλαπλή κρίση τόσο της ενέργειας, όσο και της πανδημίας και του πολέμου. Κατά την άποψη του κ. Συρμαλένιου, αυτό αποτυπώθηκε και στη μειωμένη συμμετοχή πολιτών και στη μειωμένη κίνηση της αγοράς στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε ό,τι δε τα προβλήματα και την προοπτική του νησιού, οι επαφές του βουλευτή έφεραν στο προσκήνιο τη μεγάλη ανησυχία των Ανδρειωτών για τη μετανάστευση ολοένα και περισσότερων μόνιμων κατοίκων προς τα αστικά κέντρα και την ταυτόχρονη πώληση κατοικιών και αγροτεμαχίων σε ξένους αγοραστές, μαζί βεβαίως με την εντεινόμενη εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής.

Τέλος, του τέθηκε η ανάγκη για (πέραν από το τέλος Μαΐου) παράταση της προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες, ενώ για τον Όρμο Κορθίου, επαναλήφθηκε η απαίτηση για κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο καρκινοβατεί από το 1995 περίπου, με φορέα τότε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Συρμαλένιου, “σήμερα και μετά την χρόνια αδιαφορία των τοπικών φορέων πληροφορηθήκαμε ότι ιδιώτης με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης. Το ερώτημα που τίθεται τώρα και μετά την υπαγωγή του έργου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου – Τήνου, θα υπάρξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο;”.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.