Δωρόθεος Β’: Εγκαινίασε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κόρθι της Άνδρου

Newsroom
01/11/2022 13:03
 
 
 

Τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Κόρθι της Άνδρου, επί κτιρίου το οποίο είχε ανεγείρει ο αείμνηστος Δήμαρχος Κορθίου (μετέπειτα Άνδρου) Ιωάννης Γλυνός τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στα εγκαίνια, τα οποία τελέσθηκαν με τη συνευχητική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, Πατέρων της Μονής, του Εφημερίου Κορθίου, Αρχιμ. Αντώνιου Χορευτή και εφημερίων των γύρω περιοχών, παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κα Αικατερίνη Μονογιού και κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» . Κωνστ. Βαγενάς, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης , ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Άνδρου, ο Διευθυντής του γραφείου του Τάγματος Εθνοφυλακής Άνδρου, Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πολλοί κάτοικοι του Κορθίου.

Σημειώνεται ότι το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού επισκευάστηκε με φιλογενή χορηγία της οικογένειας Πολυξένης και των τέκνων αυτής Γεωργίου, Κωνσταντίνου Μιχαήλ και Θεόδωρου Λαούδη, στη μνήμη του συζύγου της και πατέρα τους Ιωάννη.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού συνεχάρη τη φιλογενή οικογένεια των ευεργετών, επισήμανε ότι αποτελεί ευλογία για έναν τόπο να έχει παιδιά που προοδεύουν και του αποδίδουν τα τροφεία, αντιπελαργίζοντας προς αυτόν την αγάπη τους με ευεργεσίες.

Με το ίδιο πνεύμα και με ευχαριστίες προς την φιλάνθρωπο οικογένεια Λαούδη, η οποία με την επισκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού προσέφερε μεγάλη διευκόλυνση στις οικογένειες του Κορθίου, μίλησαν οι τέσσερις Βουλευτές, ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου προσέφερε εικόνες στον εγκαινιασθέντα Βρεφονηπιακό Σταθμό και στην οικογένεια Λαούδη, προς την οποία ο Δήμαρχος Άνδρου απένειμε τιμητικές διακρίσεις.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*