Στην Άνδρο ο Γιάννης Βλασερός για την παροχή εθελοντικών ιατρικών υπηρεσιών

Newsroom
19/01/2023 15:38
 
 
 

 

Εθελοντική ιατρική εξόρμηση στην Άνδρο πραγματοποίησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», με τη συμμετοχή τεσσάρων ειδικευμένων γιατρών (ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο) και μίας μαίας.

Ανάμεσα στους γιατρούς ήταν και ο Γιάννης Βλασερός, αναπλ. γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων.

Η υγειονομική ομάδα εξέτασε συνολικά 232 άτομα. Ο κ. Βλασερός εξέτασε καρδιολογικά 44 άτομα με κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιογράφημα, διαπιστώνοντας στους εξετασθέντες σημαντική καρδιοαγγειακή νοσηρότητα και σε κάποιους μάλιστα πρωτοδιαγνωσθείσα νόσο.

«Εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη του κόσμου που έκλεισε σε ελάχιστο χρόνο τα διαθέσιμα ιατρικά ραντεβού, αλλά γίναμε και κοινωνοί των μεγάλων αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού του νησιού και της σοβαρής ανεπάρκειας της κρατικής περίθαλψης που εστιάζεται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού» δήλωσε ο κ. Βλασερός.

Πρόσθεσε δε, ότι η περίθαλψη στα νησιά χρήζει ειδικής αντιμετώπισης που περιλαμβάνει την πρόληψη, τη νοσηλεία και την ασφαλή στοχευμένη διακομιδή των σοβαρών περιστατικών, ενώ προσφέρθηκε να συνδράμει προσωπικά στην επίτευξη αυτού του στόχου τόσο ιατρικά, όσο και πολιτικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνδρου, όπου έγινε η παρέμβαση, με την υπόσχεση – εφόσον οι ανάγκες το επιτάσσουν – να πραγματοποιηθεί ξανά σύντομα ανάλογη ιατρική εξόρμηση στο νησί.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*