Εκπόνηση master plan για την ανάδειξη της Αρχαίας Πόλης της Άνδρου

Newsroom
01/04/2021 3:51
  •  
  •  
  •  

Με την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λυδία Παλαιοκρασσά (η οποία είναι διευθύντρια και υπεύθυνη του έργου της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Παλαιόπολη της Άνδρου, που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) συναντήθηκε σήμερα η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης της εκπόνησης ενός master plan που θα αναδεικνύει την Αρχαία πόλη της Άνδρου, ώστε ο επισκέπτης, παράλληλα με τις αρχαιότητες, να προσεγγίζει επίσης το φυσικό και το αγροτικό τοπίο της περιοχής.

Το Σχέδιο Διαχείρισης θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά σωζόμενα μνημεία της Παλαιόπολης, όπως την Οχύρωση, τον Ναό του Πυθίου Απόλλωνος, την Αγορά της πόλης, την Οικιστική της περιοχής και το Λιμάνι που αποτελούσε συνέχεια της Οχύρωσης.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει και το 2021 τη χρηματοδότηση των 13 έργων ανάδειξης χώρων αναγνωρισμένου αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με το συνολικό ποσό των 154.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις επιχορήγησης για έργα σε Κω, Τήνο, Άνδρο, Αστυπάλαια, Κύθνο, Λήμνο, Λέσβο, Θηρασιά, Ρόδο, Κυθρό, Νάξο και Κάσο.

Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Ενισχύουμε το επιστημονικό έργο και την προβολή των αποτελεσμάτων του, αναδεικνύοντας την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της νησιωτικής ταυτότητας αλλά και του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού».

(Visited 80 times, 1 visits today)