Αντίπαρος: Αυξάνεται η χρηματοδότηση για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αγίου Γεωργίου

Newsroom
14/03/2023 10:40
 
 
 

 

Κατά 180.600€ αυξάνεται η συνολική χρηματοδότηση για την Α’ φάση της κατασκευής Δικτύου Ύδρευσης στον Οικισμό Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με σκοπό την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της Πράξης «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου (Α’ Φάση)», βάσει της οποίας η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου αυξάνεται από 700.000€ σε 880.600€.

Το έργο, που αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου στην Αντίπαρο, αφορά στην κατασκευή νέου υπογείου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 6,5 χλμ., το οποίο θα ξεκινά από την δεξαμενή του οικισμού που θα κατασκευαστεί και καλύπτει περιοχές όπου έχει αναπτυχθεί σημαντική δόμηση.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει:
-τη δεξαμενή αποθήκευσης ύδατος του οικισμού, χωρητικότητας 1000 κ.μ.,
-τις αντλίες και τους καταθλιπτικούς αγωγούς από τις γεωτρήσεις προς τη δεξαμενή,
-τον κύριο τροφοδοτικό αγωγό προς τις διάφορες γεωγραφικές ενότητες και τις πιεζομετρικές ζώνες του δικτύου,
-τις δικλείδες ρύθμισης της πίεσης, καθώς και τους αγωγούς του δικτύου, κατά μήκος των δρόμων που έχει σημειωθεί οικιστική ανάπτυξη.

Στην πράξη περιλαμβάνεται και η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και αρχαιολογική παρακολούθηση του έργου.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31/12/2023.

Το έργο, με δικαιούχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (Ταμείο Συνοχής)», στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*