Δωρεά 200.000 ευρώ για ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας Πάρου, Αντιπάρου και ΕΚΑΒ

Newsroom
24/04/2020 02:53
 
 
 

 

Σε δωρεά κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ προχώρησε ομάδα δωρητών για την ενίσχυση των κεντρικών δομών υγείας Πάρου και Αντιπάρου

Οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου ευχαριστούν θερμά ομάδα κατοίκων της Αντιπάρου που με πρωτοβουλία της OLIAROS ΑΕ, και εν μέσω δύσκολων συνθηκών για τη χώρα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και βρέθηκαν στο πλευρό των Δήμων της Πάρου και της Αντιπάρου, με στόχο να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπιση του Covid-19 στα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των δωρητών προχώρησε σε δωρεά κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 200.000 €, για την ενίσχυση των κεντρικών δομών υγείας της χώρας, αλλά και για την υποστήριξη της προσπάθειας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας και να προστατευτεί η υγεία του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών των νησιών μας.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά θα διατεθεί σε δύο μέρη:

Κεντρικά, με τη χορηγία στο ΕΚΑΒ δύο Καψουλών/Φορείων για την αεροστεγώς ασφαλή αερομεταφορά νοσούντων ασθενών από COVID 19.

Τοπικά, για τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου με ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς που θα βγάζουν ακριβή αποτελέσματα σε 45 λεπτά, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες έκτακτων περιστατικών και ιατρικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών.

Δηλώσεις των δημάρχων

Οι Δήμαρχοι Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, και Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος δήλωσαν: «Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας και την OLIAROS Α.Ε για την ευγενική και πολύτιμη δωρεά προς τους Δήμους μας, το Κέντρο Υγείας Πάρου, και το Περιφερειακό Ιατρείο της Αντιπάρου. Αποτελεί μια κίνηση ουσιαστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς ενισχύει τις δομές υγείας σε νησιωτικές περιοχές, προσφέρει εργαλεία στο νοσηλευτικό προσωπικό και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους, σε μια κρίσιμη συγκυρία, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου, για την πολύτιμη συνεισφορά τους κατά την περίοδο αυτή».

Η δωρεά συντονίστηκε με πρωτοβουλία της OLIAROS Α.Ε., ενώ την έγκαιρη παραγγελία του εξοπλισμού εγγυήθηκαν οι Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή και Ανδρέας & Άσπα Ανδρεάδη.

Δωρεές συγκεντρώθηκαν από τους:

Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή, Ανδρέα & Άσπα Ανδρεάδη, Αναστάσιο & Ελεάννα Λεβέντη, Ιάσονα Τσάκωνα, & Αργυρώ Πουλιόβαλη, Dominique Levy, Jost & Fiona Stollmann, Nick & Alice Galakatos, Ανδρέα Σταυρόπουλο & Κρίστη Δοσίου, Nick and Caroline Clarry, Αντώνη Παπαδάκη, Νικόλα & Ιωάννα Μάνου, Maxime Lombardini & Sophie Levy, Gaurav & Karima Burman, Νικόλαο και Μαίρη Παράσχη, Jim & Ann Gianopulos, Pedro & Victoria Magalhaes, Eva Presenhuber, Michel Verbeelen όπως και από ανώνυμους δωρητές.

(Visited 212 times, 1 visits today)