Εθελοντική δράση σήμανσης, στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων γατών στη Δήλο

Newsroom
03/11/2022 19:41
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης περισυλλογής, σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης, εμβολιασμού και παρακολούθησης των αδέσποτων γατών που διαβιούν στη Δήλο.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μυκόνου, με την άδεια και την απαραίτητη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κατόπιν έγκρισης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους.

Ειδικότερα, για την υλοποίηση αυτής της εθελοντικής δράσης, ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, καθώς και στην προμήθεια εμβολίων κατά της λύσσας και μικροτσίπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών mini για γάτες, συνολικής αξίας 4.500€.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο έλεγχος του υπερπληθυσμού των γατών, ώστε να προωθηθεί η ευζωία τους και να ανακτηθεί η ισορροπία μεταξύ των ειδών της πανίδας του ευαίσθητου οικοσυστήματος της νήσου Δήλου.

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και των εθελοντών.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*