Δήλος: 4η παγκόσμια συνάντηση της Alpha Mission Δelos με τη συμμετοχή εκπροσώπων 6.000 μαθητών

Newsroom.
23/05/2024 17:00
 
 
 

Δώδεκα παιδιά και έφηβοι, εκπρόσωποι 6.000 μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης «Myth2space»

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε, στη Δήλο, η 4η Παγκόσμια Συνάντηση της διεθνούς πρωτοβουλίας ALPHA MISSION ΔELOS, που διοργανώνεται από το World Human Forum, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και την Europa Nostra.

Η πρωτοβουλία αυτή μέσα από την ιστορία και τη μυθολογία του νησιού του Απόλλωνα και της Άρτεμης αναδεικνύει την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική πλευρά του ιστορικού αυτού νέου τεχνολογικού βήματος της ανθρωπότητας.

Στη συνάντηση αυτή, με την παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της πολιτικής, της διεθνούς επιστημονικής και πολιτιστικής κοινότητας, δώδεκα παιδιά και έφηβοι, εκπρόσωποι των 6.000 μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα – Myth2space» μίλησαν για τις ενδοσχολικές δράσεις τους καθώς και για τις διασχολικές τους συνεργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται παράλληλα.

Παρουσίασαν επιγραμματικά τα θέματα επικαιρότητας που τους προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καθώς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για την επίλυση σύγχρονων προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, η ισότιμη κοινωνική θέση της γυναίκας και των μη λευκών ανθρώπων στην κοινωνία αλλά και η σύνδεση της μυθολογίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τις αξίες της σύγχρονης εποχής.

Από τις αναφορές των παιδιών και εφήβων γίνεται σαφές ότι το Δίκτυο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν, να προσεγγίζουν σύγχρονα θέματα διεπιστημονικά, να τα διερευνούν, να σχεδιάζουν συνεργατικά τη λύση των αναδυόμενων προβλημάτων τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία της ζωής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ αυτών η Associate Administrator of NASA Science Mission Directorate Dr. Nicola Fox και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής Αστροφυσικής κ.Σταμάτης Κριμιζής, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις εργασίες των μαθητών, καθώς και για τη μεγάλη δυναμική του δικτύου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*