Επιστολή αγωνίας των επιχειρηματιών της Φολεγάνδρου προς τον Πρωθυπουργό για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

www.folegandros.gr
Newsroom
01/03/2024 03:09
 
 
 

 

Στην καρδιά του Αιγαίου, η Φολέγανδρος, ένα νησί φημισμένο για την απέραντη φυσική ομορφιά του και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική πρόκληση που απειλεί να επηρεάσει την τουριστική της ακμή.

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, απευθύνεται μέσω μιας επιστολής προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ανησυχία και την απογοήτευση των μελών του για τα εμπόδια που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία προς το νησί.

Η επιστολή καταγράφει την αδιαφορία του Υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την έγκριση των δρομολογίων των πλοίων για την καλοκαιρινή περίοδο, μια κατάσταση που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την επικείμενη τουριστική σεζόν. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας και την υποβολή σχετικών επιστολών προς το αρμόδιο υπουργείο, η απουσία απάντησης και η ελλιπής σχεδίαση υποδηλώνουν μια παντελή αδιαφορία για τις ανάγκες του νησιού και την ευημερία της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, ο Σύλλογος καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να παρέμβουν ενεργά για την επίλυση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης ανάρτησης των δρομολογίων και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των επισκεπτών στο νησί. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων δεν αποτελεί μόνο ζήτημα τουριστικής ανάπτυξης αλλά και βασικό παράγοντα για την οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της νησιωτικής κοινότητας της Φολεγάνδρου.

Η Επιστολή Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Πρόβλημα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια πλοίων προς Φολέγανδρο.

Κύριε πρωθυπουργέ,
με μεγάλη απογοήτευση και αγωνία για την τουριστική σεζόν βλέπουμε την αδιαφορία του υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την έγκριση των δρομολογίων των πλοίων για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην από 11/06-02-2024 επιστολή μας προς το υπουργείο ναυτιλίας αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ αυτών και η μη ανάρτηση των δρομολογίων στο online σύστημα κρατήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες της Φολεγάνδρου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Το υπουργείο ναυτιλίας όχι μόνο δεν έκανε κάτι γι αυτό αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει, δείχνοντας παντελή αδιαφορία για τα προβλήματα που το ίδιο έχει προκαλέσει. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η τουριστική βιομηχανία είναι η βασική πηγή εσόδων για τις επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές. Για να μεταβούν όμως οι επισκέπτες στα νησιά χρειάζονται πλοία και δρομολόγια αναρτημένα στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι κρατήσεις στα καταλύματα, κάτι που όπως φαίνεται το υπουργείο ναυτιλίας αγνοεί.

Ζητάμε τα απολύτως αυτονόητα: την άμεση ανάρτηση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων έως τις 31/10/2024. Αντ’ αυτού το υπουργείο ναυτιλίας εγκρίνει δρομολόγια με το σταγονόμετρο, έως 31/05/2024 για τα ενδοκυκλαδικά και μόλις έως 19/03/2024 για τα δρομολόγια από Πειραιά.

Προφανώς στο υπουργείο αγνοούν ότι οι καλοκαιρινοί μήνες όπου οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να κλείσουν τα εισιτήριά για τις διακοπές τους είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας κρατήσεων για τους επισκέπτες του εξωτερικού. Αυτή την στιγμή όμως χάνονται κρατήσεις για το νησί μας λόγω της ολιγωρίας του υπουργείου ναυτιλίας στην έγκριση των δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο.

Αν περιμένουμε τον Μάιο για την έγκριση των δρομολογίων θα έχουμε χάσει τους μισούς επισκέπτες.

Κύριε πρωθυπουργέ ζητάμε το ελάχιστο.

Έχουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις μας σε νησί και για να μεταβούν οι τουρίστες στο νησί χρειάζονται πλοία. Πώς είναι δυνατόν αυτοί που κατέχουν τις υπεύθυνες θέσεις να μην μπορούν να καταλάβουν κάτι τόσο απλό;

Κυρία υπουργέ τουρισμού, ζητάμε να στηριχθεί ο τουρισμός και για τα μικρά νησιά με τον πιο απλό τρόπο, ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Πώς είναι δυνατόν οι επισκέπτες στην Ελλάδα να επιλέξουν τα μικρά νησιά για τις διακοπές όταν δεν μπορούν να βρουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την μετάβασή τους;

Κύριοι και κυρία βουλευτές Κυκλάδων, κύριε περιφερειάρχη, κύριε αντιπεριφεριάρχη, κυρία έπαρχε, ζητάμε να στηρίξετε τον τουρισμό στα νησιά από τα οποία ζητάτε την ψήφο των πολιτών κατά την διάρκεια των εκλογών.
Υπάρχουμε και μετά τις εκλογές.

Κύριε υπουργέ ναυτιλίας, κύριε υφυπουργέ, ζητάμε την άμεση συνάντηση μαζί σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Επίσης ζητάμε την συζήτηση του θέματος στο επόμενο ΣΑΣ.

Ο σύλλογος εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων Φολεγάνδρου δεν θα σταματήσει να ζητάει την ίση μεταχείριση των επαγγελματιών του νησιού σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά.

Πίνακας αποδεκτών:

ΠΡΟΣ:
Υπουργό τουρισμού
Υφυπουργό τουρισμού
Γενικό γραμματέα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης
Υπουργό εμπορικής ναυτιλίας
Υφυπουργό εμπορικής ναυτιλίας
Διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών
Γενικό γραμματέα ναυτιλίας και λιμένων
Μελη ΣΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτές Νομού Κυκλάδων
Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου
Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Έπαρχος Θήρας
Δήμαρχος Φολεγάνδρου
Πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τομεάρχης Τουρισμού αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τομεάρχης Ναυτιλίας αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*