Φολέγανδρος: Διαμαρτυρία του Συλλόγου Επιχειρήσεων για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του «Διονύσιος Σολωμός»

Newsroom
14/05/2024 16:19
 
 
 

 

«Απαιτούμε την άμεση διόρθωση των δρομολογίων του πλοίου Διονύσιος Σολωμός της ΖΑΝΤΕ FERRIES»

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» της εταιρίας ΖΑΝΤΕ FERRIES, τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο ναυτιλίας. Μετά από σειρά επικοινωνιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα δρομολόγια αναρτήθηκαν επιτέλους στο σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση.

Ωστόσο, ο Σύλλογος εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη μορφή των δρομολογίων, τα οποία περιλαμβάνουν βραδινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά με άφιξη στη Φολέγανδρο τις πρωινές ώρες 5 και 6, καθιστώντας τα ακατάλληλα για τους ταξιδιώτες και ευνοώντας κυρίως τη μεταφορά φορτηγών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του νησιού ούτε των επισκεπτών και φαίνεται ότι εξυπηρετούν μόνο την είσπραξη της επιδότησης, γεγονός που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Η επιστολή διαμαρτυρίας καλεί τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν και να διορθώσουν τα δρομολόγια, ζητώντας να υπάρχουν πρωινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά που θα συμμορφώνονται με τους όρους της συμβατικής σύμβασης, και απαιτεί άμεση ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου.

Κύριοι, μετά από ένα χειμώνα με πολλές επιστολές, συναντήσεις και τηλέφωνα σχετικά με τα επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του συμβατικού πλοίου από Πειραιά, για την τήρηση των όρων της σύμβασης και για την έγκαιρή δημοσίευσή τους, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους αναρτήθηκαν στο σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων.

Μετά την ανάρτηση όμως μας περίμενε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη, τα δρομολόγια που κατέθεσε η εταιρία ΖΑΝΤΕ FERRIES και ενέκρινε το υπουργείο είναι πρωτόγνωρα για τις Κυκλάδες που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τους επισκέπτες της Φολεγάνδρου. Βραδινές αναχωρήσεις από Πειραιά με άφιξη στην Φολέγανδρο στις 5 και 6 το πρωί είναι κάτι που για πρώτη φορά βλέπουμε, δρομολόγια σχεδιασμένα για την μεταφορά φορτηγών και όχι επιβατών, δρομολόγια που εκτελούνται από πλοίο που κατά βάση είναι ημερόπλοιο με ελάχιστες καμπίνες που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί σε βραδινό δρομολόγιο. Δρομολόγια που γίνονται μόνο για την είσπραξη της επιδότησης αδιαφορώντας αν εξυπηρετούν τα νησιά. Την επιδότηση όμως την πληρώνουμε εμείς, μέσο των φόρων και για αυτό απαιτούμε τα δρομολόγια να είναι ελκυστικά προς τους ταξιδιώτες και να εξυπηρετούν τα νησιά γιατί αυτός είναι και ο σκοπός που υπάρχουν.

Πραγματικά απορούμε αν στο υπουργείο ναυτιλίας μπήκε κάποιος στον κόπο να ελέγξει αυτά τα δρομολόγια πριν δώσουν την έγκριση. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με πιο σκεπτικό εγκρίθηκαν αυτά τα δρομολόγια; Και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ακούσουμε για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών, φτάνει με αυτή την καραμέλα. Όλα τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων πλέον εξυπηρετούνται πάρα πολύ καλά με εξαίρεση όπως πάντα την Φολέγανδρο

Πλέον δεν ζητάμε, απαιτούμε την άμεση διόρθωση των δρομολογίων του πλοίου Διονύσιος Σολωμός της ΖΑΝΤΕ FERRIES με πρωινές αναχωρήσεις από των Πειραιά τα οποία φυσικά θα εκτελούνται με βάση αυτά που προβλέπει η σύμβαση. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση όλων των επίσημων φορέων.

Πίνακας αποδεκτών:

ΠΡΟΣ
Υπουργό εμπορικής ναυτιλίας
Υφυπουργό εμπορικής ναυτιλίας
Διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών
Γενικό γραμματέα ναυτιλίας και λιμένων
ZANTE FERRIES
Μελη ΣΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γραφείο πρωθυπουργού
Βουλευτές Νομού Κυκλάδων
Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου
Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Έπαρχος Θήρας
Δήμαρχος Φολεγάνδρου
Τομεάρχες Ναυτιλίας αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*