Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Ίο

Newsroom
04/04/2022 11:04
 
 
 

 

Την Ίο επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γκίκα Γκίκα και τους συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και ειδικότερα για την έναρξη του ζωτικού έργου αποχέτευσης στον Μυλοπότα, τα έργα που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για το σημαντικό θέμα της επέκτασης του λιμένα Ίου.

Στη σύσκεψη των φορέων που ακολούθησε, προτεραιότητα δόθηκε στο θέμα των δασικών χαρτών και της υγείας, ενώ το ενδιαφέρον όλων μονοπώλησε το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, η οποία – και για την Ίο όπως και για όλες τις Κυκλάδες – ξεκινά νωρίς και με πάρα πολύ καλούς οιωνούς.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας μετέβη στο Κέντρο Υγείας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Αλβανό, αλλά και για την μέχρι σήμερα πορεία των κρουσμάτων στο νησί, ο αριθμός των οποίων μειώνεται λόγω του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμένων, αλλά και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε, επίσης, με την Πρόεδρο και τα μέλη της Δημ. Τ.Ο. Ίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και καθημερινότητας που απασχολούν άμεσα τους κατοίκους του νησιού.

Τέλος, ο βουλευτής παρευρέθηκε τόσο στον Ακάθιστο Ύμνο της Παρασκευής στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Κουντουτιανής), όσο και στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χώρα Ίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου.

«Η συνεργασία μου με τον Δήμο της Ίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γκίκα είναι πάντα ιδιαιτέρως εποικοδομητική, όπως και η επαφή μου με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της Ίου. Η Ίος μπορεί και πρέπει να βαδίσει με ταχείς ρυθμούς με στόχο την ανάπτυξή της και την ευημερία των κατοίκων, δρόμο τον οποίο στηρίζει από την πρώτη στιγμή και η Κυβέρνηση της ΝΔ μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει στη διάθεση των δήμων» δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Κυκλάδων.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.