Ίος: Φεστιβάλ πολιτισμού και διεθνής τηλεοπτική παραγωγή «αποκαλύπτουν» την αυθεντική πλευρά της

Newsroom
25/08/2022 16:59
 
 
 

 

Παρόλο που η Ίος είναι πόλος έλξης νεαρών, κυρίως, ηλικιών λόγω της νυχτερινής ζωής της, ωστόσο «κρύβει» πολλές ακόμη συναρπαστικές πλευρές που σιγά-σιγά έρχονται στο προσκήνιο.

Ως τη «μεγάλη έκπληξη των Κυκλάδων» χαρακτηρίζει το κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου η διεθνής δημοφιλής ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον Peter Maneas, η οποία – μετά από δυο χρόνια απαιτητικών γυρισμάτων με την ενεργό στήριξη του Δήμου Ιητών – αφιερώνει δύο επεισόδια στην Ίο.

Τα επεισόδια αυτά θα «συστήσουν» το νησί στο τηλεοπτικό κοινό της εκπομπής, γεμίζοντάς το με εικόνες από τα γαλαζοπράσινα νερά, τα γραφικά σοκάκια, την ιστορία, τις δραστηριότητες, τα μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία και την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα της Ίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 5ος κύκλος της δημοφιλούς παραγωγής προβάλλεται το τελευταίο διάστημα διεθνώς σε τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και σε 45 αγγλόφωνες χώρες (όπως ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Ρωσία, Ισπανία και Ελλάδα) και είναι αφιερωμένο στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Ios Festival
«Η Ίος αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και φυσιολάτρες. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις το άλλο πρόσωπο του νησιού που συνδυάζει το φυσικό κάλλος με την κουλτούρα, τις ειδικές μορφές τουρισμού και τις τέχνες. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η διοργάνωση του Ios Festival που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και είχε μεγάλη ανταπόκριση» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Το πολυθεματικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και συμπεριέλαβε διαφορετικές μορφές τέχνης και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις, όπως μουσική εικαστικά, θέατρο, χορός και performances. Μεταξύ των δράσεων, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, το workshop δημιουργικής ανακύκλωσης με θέμα τη μόδα και ο βιωματικός περίπατος με επίκεντρο την αρχιτεκτονική του προορισμού.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.