Δήμος Ιητών: Χρηματοδότηση έργων βελτίωσης οδικής ασφάλειας

Newsroom
28/12/2022 20:51
 
 
 

 

Στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» εντάχθηκαν δύο – σημαντικά για την Ίο – έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εντάσσονται στο πρόγραμμα τα εξής έργα:

• «Προμήθεια και Εγκατάσταση 114 Φωτιστικών Σωμάτων LED με Φωτοβολταϊκό Στοιχείο, Μπαταρία και Ιστό», συνολικού προϋπολογισμού 720.936€. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 114 αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων σε συγκεκριμένες θέσεις κατά μήκος του αστικού και υπεραστικού οδικού του Δήμου.

• «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Δημοτικού Πάρκινγκ και Κεντρικής Οδού στην Χώρα του Δήμου Ιητών», συνολικού προϋπολογισμού 582.800€. Αντικείμενο του έργου είναι η ασφαλής απορροή ομβρίων υδάτων που συλλέγονται επί του οδοστρώματος και δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για πεζούς και οχήματα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε τα εξής: 
«Βήμα-βήμα, προχωράμε για να κάνουμε τη Νιο μας ακόμα πιο σύγχρονη, ακόμα πιο φιλική προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στον δρόμο για ένα νησί σας το δικό μας, ιδιαιτέρως κατά την τουριστική σεζόν, όταν δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Ευχαριστώ από καρδιάς τους κ.κ. Υπουργούς Στέλιο Πέτσα και Θεόδωρο Σκυλακάκη, για την καθοριστική συμβολή τους στη βελτίωση του νησιού μας και σε αυτόν τον τομέα.

Με τα δύο τόσο σημαντικά έργα για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, μπορούμε επιτέλους να προχωρήσουμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ετών, που μας έχουν ταλαιπωρήσει όλους. Δηλαδή, να βελτιώσουμε το φωτισμό και την ορατότητα κατά μήκος του οδικού δικτύου μας, αλλά και να επιλύσουμε το χρόνιο πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης υδάτων στο πάρκινγκ και τον κεντρικό δρόμο της Χώρας, σε κάθε βροχόπτωση. Έργα που όταν ολοκληρωθούν θα μας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας και ταυτόχρονα θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας».

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*