Δήμος Ιητών και κάτοικοι ετοιμάζουν το νησί για το καλοκαίρι του 2021

Newsroom
18/06/2021 10:46
 
 
 

 

Σε εργασίες εξωραϊσμού και καθαριότητας στην Χώρα, στον καθαρισμό των παραλιών και στην εκ νέου αποψίλωση και καθαρισμό μεγάλου τμήματος του οδικού δικτύου του νησιού, προχώρησαν το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Ιητών, αλλά και ιδιώτες μετά την ανάθεση σύμβασης, όπως και κατά την διάρκεια του 2020.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή των επισκεπτών στο νησί της Ίου είναι πυρετώδεις και σύμφωνα με τον Δήμο, εκτός από την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού (που έχει επιτευχθεί με την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού κατά του Covid-19), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες εξωραϊσμού και καθαριότητας κτιρίων, οικιών και επιχειρήσεων, κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων, όχι μόνο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, όπως άλλωστε προβλέπεται, αλλά και εκτός αυτού.

Γι’ αυτό, απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Ίου να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια και να μεριμνήσουν για τον χρωματισμό (άσπρισμα κτιρίων – ντάμες) και την καθαριότητα ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους. Μάλιστα, οι δημοτικές υπηρεσίες, εφόσον απαιτείται, θα συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού.

«Η ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας, του ιστορικού ενδιαφέροντος και του φυσικού κάλλους του νησιού μας, είναι υπόθεση όλων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*