Δημόσια έκκληση του Δημάρχου Ιητών για ευλαβική τήρηση των μέτρων: «Οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες»

Newsroom
09/07/2021 13:07
 
 
 

 

Να τηρούν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, καθώς «οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες», ζητά από μόνιμους κατοίκους, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και επισκέπτες του νησιού ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Με μια νηφάλια, αλλά ουσιαστική δήλωση, ο Δήμαρχος Ιητών εξήρε την οργάνωση και την υπευθυνότητα, με την οποία αντιμετωπίστηκε η άφιξη νεαρών επισκεπτών με κορωνοϊό στην Ίο, κάνοντας επίσης γνωστό ότι, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού. Γεγονός που, όπως είπε, οφείλεται στο υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμού, που ξεπέρασε το 90%.

«Το νησί μας και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!» τονίζει ο κ. Γκίκας, η πλήρης δήλωση του οποίου έχει ως εξής:

Νιώτισσες και Νιώτες,

Το νησί μας τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, με οργάνωση και υπευθυνότητα.

Όπως είναι γνωστό, κάποιοι από τους νέους σε ηλικία επισκέπτες μας, ήρθαν στην Ίo θετικοί στον κορωνοϊό και από τις πρώτες μέρες παραμονής τους εμφάνισαν συμπτώματα. Το Κέντρο Υγείας μας λειτούργησε υποδειγματικά, αμέσως διαγνώστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν αυτή την περίοδο έχουν πλέον αποχωρήσει από το νησί. Και στο εξής έχει γίνει υποχρεωτικό από το Κράτος για όλους τους ενήλικες που ταξιδεύουν να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test / PCR test.

Από την πρώτη στιγμή που διαγνώσαμε το πρόβλημα, και πριν πάρει δημοσιότητα, είμαι προσωπικά σε συνεχή επαφή με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Τουρισμού, τους οποίους ευχαριστώ, όπως βέβαια και σε συνεχή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας.

Από αύριο θα βρίσκεται στο νησί μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ.

Το σπουδαίο νέο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού μας. Το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού που καταφέραμε, άνω του 90%, πιάνει τόπο! Και αξίζουν για αυτό συγχαρητήρια σε όλους.

Όμως, οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες. Και για τη δημόσια υγεία και για τον τουρισμό μας. Γι’ αυτό απευθύνω δημόσια έκκληση:

*Προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, να τηρούν με ευλάβεια τα ισχύοντα μέτρα. Πάρτι σαν αυτά που προκάλεσαν την τελευταία περιπέτεια, πλέον δεν επιτρέπονται. Οι έλεγχοι από την Αστυνομία θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο συχνοί και αυστηροί.

*Προς τους επισκέπτες του νησιού μας, να τηρούν υπεύθυνη στάση και να μην βάζουν την υγεία τη δική τους και των υπολοίπων σε κίνδυνο. Θέλουμε να περάσουν όλοι καλά και οι διακοπές τους στην Ίο να τους μείνουν αξέχαστες για τους σωστούς λόγους!

*Προς τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όποιον νέο εργαζόμενο έρθει αυτό το διάστημα στο νησί. Εμβόλια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο Κέντρο Υγείας μας και τα ραντεβού κλείνονται άμεσα.

Και βέβαια, προς όλες και όλους -προς όλους μας- να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Και κυρίως, πρέπει να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας τη μάσκα σε όλους τους χώρους με συνωστισμό ή αυξημένη κίνηση.

Το νησί μας και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*