Εντολή Χρυσοχοΐδη για εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην Ίο – Τι είπε ο Υπουργός στους τοπικούς φορείς

Newsroom
28/07/2021 5:13
 
 
 

Έκτακτη επίσκεψη στην Ίο πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Γιάννινα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ίου Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Σακιριανός και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ίου Υπαστυνόμος Α΄ κ. Χαράλαμπος Κουμπούρας.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούσαν κυρίως στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στο νησί, με τον Υπουργό να δίνει εντολή για εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ίου με προσωπικό, τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο, για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά:
«Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξαγγελία για στενή συνεργασία Δήμου Ιητών και Ελληνικής Αστυνομίας.

Νιώθω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι συνώνυμο του νησιού μας το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες. Αυτό που θέλουμε είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι έλεγχοι παντού. Και βέβαια, εκρίζωση κάθε έκνομης συμπεριφοράς που προέρχεται από λίγους επισκέπτες και είναι ξένη με το νησί μας και την νοοτροπία μας.

Ευχαριστώ ειλικρινά τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αντιστράτηγο κ. Γιάννινα για τη συμπαράσταση και το ειλικρινές έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Ως Δήμος Ιητών, δηλώνουμε έτοιμοι να έχουμε σε καθημερινή βάση εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, για το καλό του νησιού μας. Και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε και όλες τις Νιώτισσες και όλους τους Νιώτες μαζί μας».

(Visited 84 times, 1 visits today)