Χωρίς ανταποκρίτρια του ΟΓΑ η Κέα – Τι ανέφερε η δήμαρχος του νησιού σε επιστολή της

Newsroom
14/01/2022 11:32
 
 
 

 

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στην Κέα η ξαφνική παύση της Ανταποκρίτριας τ. ΟΓΑ του Δήμου στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αποκλείοντας τους κατοίκους του νησιού που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τους αντίστοιχους συνταξιούχους, από την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες ασφάλισης του ΕΦΚΑ.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον e-ΕΦΚΑ, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και τους βουλευτές του νομού, η Δήμαρχος Κέας Ειρήνη Βελισσαροπούλου αναγνώρισε μεν την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του ΕΦΚΑ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να λάβει υπόψη τόσο την αδυναμία εξοικείωσης των ασφαλισμένων και των ηλικιωμένων συνταξιούχων με τις νέες τεχνολογίες, όσο και τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της νησιωτικής χώρας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Κέας πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Λαύριο για τη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο ή εφικτό λόγω των καιρικών συνθηκών και των περιορισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ δεν διασφαλίζεται ότι θα καταφέρουν πάντα να εξυπηρετηθούν.

*Την επιστολή της Δημάρχου Κέας κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Διαβάστε την επιστολή της Ειρήνης Βελισσαροπούλου

 

 

(Visited 210 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*