Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Χαραλάμπους στην Κέα ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
11/02/2022 18:06
 
 
 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, παρέστη ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Μετά τη θρησκευτική λειτουργία στον ομώνυμο ναό, συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού στην Ιουλίδα, όπου μετά την εισήγηση της δημάρχου κ. Ρένας Βελισσαροπούλου ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων και στη συνέχεια των βουλευτών, γύρω από τα φλέγοντα θέματα της Κέας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Συρμαλένιος επισήμανε καταρχήν ότι το θέμα της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο – όπως έχει διαπιστωθεί – μόνο με επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει διαμορφώσει πρόταση οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων απόλυτα κοστολογημένων, που θα πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν.

Επίσης, ανέφερε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι πάντοτε αρωγός σε όλα τα αιτήματα του δήμου, όπως του προαναφερθέντος Π.Π.Ι., της κατάργησης του ανταποκριτή του ΟΓΑ, του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς, του ζητήματος του ναυαγίου παλαιότερα κλπ.

Ο κ. Συρμαλένιος επισήμανε ακόμη ότι η Κέα, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, μπορεί να αναπτύξει δυναμικά και τον αγροτοδιατροφικό της τομέα γιατί διαθέτει σημαντική κτηνοτροφική, αλλά και αγροτική παραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση, προ μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε στην Κέα ημερίδα για την αγροτική παραγωγή στα μικρά νησιά με συμμετοχή και του πρώην υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη.

Τέλος, με αφορμή τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της βιώσιμης προοπτικής του, λαμβάνοντας υπόψη τη φέρουσα ικανότητα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, έτσι ώστε και οι αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων να ανταποκρίνονται στο συγκεκριμένο στόχο.

Κλείνοντας, ο κ. Συρμαλένιος ευχήθηκε στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση και επιτάχυνση των δρομολογημένων έργων, όπως το πολύ σημαντικό της αγροτικής οδοποιΐας.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*